måndag 20 februari 2012

Film på gång

Såg i dagens tidning att det nu är klart att det blir film av Glada hälsningar från Missångerträsk av Martina Haag. Martina kommer att spela huvudrollen. Jag ser verkligen fram emot denna film. Boken är underbar att lyssna på och när till och med sonen i familjen har premiärlyssnat på ljudbok och konstaterat : Jäklar, vilken rolig och bra bok!då känns det som om Martina Haag har lyckats!


Ikväll blir det bokcirkel igen! Vi har läst Sågverksungen av Vibeke Olsson och nu ska den diskuteras - återkommer om detta!

söndag 12 februari 2012

Nya böcker från Svalan är nu beställda!

Fick ett trevligt telefonsamtal härom kvällen. Det var min Svalanrepresentant som ringde och lockade mig att beställa böcker för 2012. Ja, nu behövde jag ju inte övertalas, utan jag hade sett fram emot detta samtal. Det är härligt att prata boktips en stund och beställa de titlar jag vill ha och få dem utspridda över året. Några av böckerna jag bokat: Mannen som föll i glömska av Mia Ajvide.


Ett liv i mina händer av Maribeth Fischer.


Hundar, hus och hjärtats längtan av Lucy Dillon. 


Sågspån och eld av Vibeke Olsson.


Den frusna trädgården av Kristin Hannah.




Gustavs grabb av Leif GW Persson. 
I stundens hetta av Viveca Sten. 
Döda talar inte av Ann Cleves. 
Till offer av Molok av Åsa Larsson. 
Öster om Heden av Viveca Lärn, m.fl.

tisdag 7 februari 2012

Feelgood i örat!

Ibland är det skönt att lyssna på en bok. Jag gör det ofta när jag stryker, städar eller målar. Nu senast lyssnade jag på Martina Haags,  Glada hälsningar från Missångerträsk. Det är Martina själv som läser och hon gör det mycket bra!
Boken handlar om Nadja från Stockholm som gör sin syster, Lotta, en tjänst. Som tack ska Lotta ordna fram det Nadja bäst behöver: en man...
Lotta bor med sin familj i Missångerträsk i Lappland och det är på denna plats som det mesta i boken tilldrar sig. Systrarna hjälper varandra men det hinner hända många galna saker på vägen. Boken ska även bli film och det ser jag mycket fram emot.

Boken är Martina Haags 6:e bok. Tidigare böcker är: Hemma hos Martina, Underbar och älskad av alla, Martina-koden, I en annan del av
Bromma, Fånge i hundpalatset.